СЪВРЕМЕННА ОРТОДОНТИЯ

ИЗПРАВЯНЕ НА ЗЪБИТЕ С БРЕКЕТИ И ПРОЗРАЧНИ АЛАЙНЕРИ
Видове брекети
DamonInsignia,  Smart Clip и Clarity SL,  Брекети с лигатури,  Лингвални брекети,  Прозрачни алайнери

Циркониеви коронки и мостове

Порцеланови и циркониеви коронки и мост. Керамика.

Зъбни коронки - много за вашата усмивка може да бъде постигнато чрез корони.  
Изцяло порцеланови коронки, металокерамични корони или циркониеви коронки не е решение само за разрушени зъби, а и за подобряване на външния вид на зъбите и линията на усмивката.

- Керамични коронки

Преобладаващият избор за материал за всички керамични коронки днес е или цирконий, или алуминиев материал. Те осигуряват естетичен вариант за корони без метал и имат редица предимства. Чрез премахване на необходимостта от метален скелет, една естетична, изцяло порцеланова корона може да бъде създадена с намалена дебелина на порцелана. Керамичните коронки представляват обвивни корони изработени изцяло от порцелан. Те са най – естетичния и биологично поносим тип коронки. Зъбът се изпилява околовръстно във формата на конус /зъбно пънче/. Взема се отпечатък и коронката се изработва в зъботехническа лаборатория от керамични маси с богат набор от цветове и нюанси. Керамиката е материал, който притежава необходимите оптични свойства за да имитира максимално добре естествените зъби.

 - Циркониеви коронки

Високофункционалната керамика от циркониев оксид, използвана при коронките и мостовете, е не само изключително модерен материал от оптична гледна точка, но е и един от най - устойчивите, които съществуват - и се понася много добре от биологична гледна точка.Изцяло керамична система от 3M ESPE с иновативна CAD/CAM технология за всички керамични коронки и мостове са на база циркониев оксид.
Циркониевите корони са доказани керамични възстановявания, които съчетават жизненост, полупрозрачност и естетика.
За съжаление изкуствените зъби си личат от пръв поглед. Но нали не се вижда от самолет… Този естетически проблем е сред приоритетите на съвременната стоматология, която внедрява все по-нови материали и технологии. Така естетиката на короните, мостовете и фасетите постепенно се подобрява.
Когато си поставяте корона или мост, вие изисквате те да бъдат красиви, стабилни,трайни и най-важното: добре поносими за вашия организъм. Тези изисквания могат да бъдат постигнати в голяма степен чрез високофункционалната безметална керамика от циркониев оксид.
Коронките и мостовете, изработени от този материал, се доближават в задоволително отношение до естествените зъби, понасят се много добре и са много здрави. Циркониевият оксид се произвежда от естествени суровини и е известен още като керамичната стомана.
Авангардният материал има много привърженици сред стоматолозите и техните пациенти, защото е достатъчно естетичен (с по-добра прозрачност от металокерамиката) , безметален и добре поносим, дълготраен и устойчив. Той предпазва естествените зъбни тъкани и е изпитан успешно при десетки хиляди пациенти.
Характерно за тях е че се изработва сърцевина от циркониев диоксид, която е аналогична на металното кепе при металокерамичните коронки, върху която се нанася специален порцелан. Кепето от циркониев диоксид е изключително точно, тъй като се проектира и фрезова /изрязва/ с помощта на компютър. Така те приягат максимално добре към изпиленото зъбно пънче и съчетават точност,здравина, високи биологочни и естетични качества.

Преимущества на CAD/CAM технология:

  • Сканирането и шлифоването са дигитални и 100% прецизни.
  • С САD/САМ системата се изработват фасети, корони, инлей, онлей, частични корони, мостове, кепета и скелети, така че те прилепват до микрон.
  • Материалите имат по-голяма здравина.
  • Няма оцветяване на венеца и гингивата, както при металокерамиката.
  • Денталната реставрация е по-дълготрайна.
  • Избягва се ненужно изпиляване на зъба (при инлей, онлей, фасети).
  • Няма дразнене на венечния ръб. Ползва се прагово изпиляване, нетравмиращо гингивата.
  • Работи се само с керамика и цирконий.
  • Абсолютна незабележимост - транспарентността на реставрацията съответства на цвета на зъбите на пациента.
  • Свойствата на материалите са сходни с тези на естествения емайл и не причиняват алергии.

Получавай новини и промоции

Контакти

6100, Казанлък
ул. Цар Освободител 5
тел./факс: 0431 718 04
мобилен: 0888 714 519
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Skype: tkaragenska
Ние на картата

Scroll to Top