СЪВРЕМЕННА ОРТОДОНТИЯ

ИЗПРАВЯНЕ НА ЗЪБИТЕ С БРЕКЕТИ И ПРОЗРАЧНИ АЛАЙНЕРИ
Видове брекети
DamonInsignia,  Smart Clip и Clarity SL,  Брекети с лигатури,  Лингвални брекети,  Прозрачни алайнери

Козметична стоматология

Какво е козметична стоматология?

Козметична стоматология включва стоматологични процедури с цел подобряване на цялостната естетика на усмивката ви.  Независимо дали искате ослепителна "Холивудска усмивка" или усмивка с по-консервативен вид, ние можем да се погрижим за всяка ваша нужда с нашата гама от козметични процедури за стоматологията.
В много случаи, се прилага комбинация от няколко от следните процедури, за да ви се даде перфектна усмивка

 

Почистване на зъбен камък

Зъбният камък и плаката са натрупвания върху зъбите и са отговорни за голям брой заболявания, както на зъбите, така и на венците. Самият зъбен камък представлява плака, която с времето се е втвърдила. Тя се състои от бактерии, хранителни остатъци и клетки на организма, които в контакт с венците причиняват заболявания като пародонтит (пародонтоза) и гингивит. Симптоми на тези заболявания са кървене на венците, подуване и зачервяване, както и лош дъх. Ако имате един от тези симптоми е добре да се обърнете към вашият стоматолог, за да направите корекция на техниката ви на почистване на зъбите и ако е необходимо да получите професионална намеса.Почистването се прави с ултразвуков апарат, чийто край се допира до зъба и посредством трептене с ултразвукова честота отстранява отлаганията по него, след това е необходимо полиране на зъбите, защото остава една грапава повърхност,която ако не се заглади много бързо образува нов зъбен камък. Честотата на почистването зависи от склонността на всеки да образува зъбен камък. Ако няма други проблеми 2-3 пъти в годината е достатъчно. За да има дълготраен ефект е добре да дискутирате с нашият орален хигиенист техниката на четкане и правилното ползване на конец за зъби.

 Избелване на зъби

Избелването на зъби е популярен и консервативен метод за отстраняване на петна и оцветявания по зъби, както и корекция на техния цвят. Избелването на зъбите е резултат от окислението на хромогенни материали от свободните радикали на водородния прекис.

Съществуват два основни метода за избелване на зъби:
- Професионално избелване на зъбите в клинични условия
При тази форма на избелване се използват високи концентрации водороден прекис или карбамиден прекис. Най-разпространеният агент за избелване на зъби по този начин е водороден прекис в концентрации от около 30% до 35%. Поради високата коцентрация, тези избелващи материали биха могли да предизвикат наранявания по меките тъкани, които обикновено зарастват без усложнения в рамките на 1 до 2 седмици. Ето защо този метод за избелване на зъби се прилага само в стоматологичен кабинет със съответната защита на меките тъкани в устата.
- Професионално избелване на зъби в домашни условия
Това е по-разпространен метод за избелване на зъби. При него се използват индивидуални избелващи шини и спринцовки, съдържащи безопасен избелващ гел. Избелващите гелове за употреба в домашни условия са обикновено с висок вискозитет, приятни на вкус и съдържат прекиси в различни концентрации. Избелването в домашнии условия включва вземане на отпечатък в стоматологичния кабинет и изработване на индивидуална шина.Шините с гел следва да се носят два или повече часа в продължение на няколко дни.

Някои пациенти могат да усетят повишаване чувствителността на зъбите, която изчезва след приключване на процедурата. Съществуват гелове, които съдържат добавки, неутрализиращи този ефект.

Избелването на зъбите в домашни условия не оказва влияние върху здравината на зъбите.

Получавай новини и промоции

Контакти

6100, Казанлък
ул. Цар Освободител 5
тел./факс: 0431 718 04
мобилен: 0888 714 519
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Skype: tkaragenska
Ние на картата

Scroll to Top