СЪВРЕМЕННА ОРТОДОНТИЯ

ИЗПРАВЯНЕ НА ЗЪБИТЕ С БРЕКЕТИ И ПРОЗРАЧНИ АЛАЙНЕРИ
Видове брекети
DamonInsignia,  Smart Clip и Clarity SL,  Брекети с лигатури,  Лингвални брекети,  Прозрачни алайнери

Естетическа стоматология

Красивата усмивка може да има положително въздействие върху вашето самочувствие и самоуважение

Различни видове стоматологични фасети за различни цели

Всички стоматологични фасети имат следното общо:
- Порцеланови фасети - използва се порцелан за покриване видимата част на зъба.  Порцелановите фасети представляват люспи от керамичен материал, които се свързват със зъбната структура по химичен път. Поставянето на порцеланови фасети е основният метод за лечение при така популярната пълна промяна. Добрите цветове и отличното поставяне спомага на фасетите да се постигне по-добър, реалистичен резултат, който ще продължи в дългосрочен план.
- Керамични фасети
Представляват тънки люспи от керамика, които се поставят върху видимата част на предните зъби. Те са с дебелина 0,5 – 0,7 мм. За изработваенто на фасети зъбите обикновено се изпиляват съвсем малко. Това ги прави по – добър вариянт за естетична корекция спрямо изцяло керамичните обвивни корони, при които изпиляването е значително. Необходими са две или три посещения, като между тях пациента е с временни фасети. Изпиляването за фасета обикновено не е болезнено. При необходимост се поставя местнa упойка.

Порцелановите фасети се използват за коригиране на:
• коригиране на разстояния между зъбите /диастеми, треми/,
• коригиране на различни оцветявания,
• промяна в позицията, формата, големината на зъбите,
• при счупени зъби и други.

Има и редица ограничения за използването на керамични фасети – стискане на зъби, умъртвени зъби и други.

 

Стоматологични мостове - мостове заместване на липсващи зъби.

Мостът е протезна конструкция, която се носи от съседните на дефекта (празно място в зъбната редица) зъби. Той запълва мястото, замествайки един или повече извадени зъби. Когато съседните зъби са здрави и стабилни, те могат да се използват за носители на моста. В идеалния случай за всеки липсващ зъб са необходими два носителя, за да се осигури добра стабилност на моста.

Също като коронките, мостовете не се изваждат от устата за почистване от пациента. Мостът се фиксира от зъболекаря към обработените зъби-носители, слeд което остава неподвижен.

 

Протези  Протезите са често решение на
множество проблеми със зъбите.

- Цели протези
Това са конструкциите, които се поставя при цялостно обеззъбяване. Те разчитат на коренно различни средства за задържане, а именно – на вакуум ефекта в горната челюст и на точното съвпадение без излишни плакови части към бузи и език в долната челюст. Те се изработват от розова или безцветна пластмаса и зъби. Етапите за изработването им изискват голяма прецизност, тъй като тук е загубена и вертикалната и хоризонталната компонента на захапката, а също променен външния вид (хлътнали устни и бузи и задълбочени гънки на кожата). Всички тези и ред други промени трябва да бъдат възстановени което изисква прецизност от зъболекаря и търпение от пациента. Отнема време устата, мускулите и ставите да свикнат с новото състояние, което е толкова по-драматично, колкото по-отложено е било лечението.
Задръжката на тези протези значително се подобрява с импланти или остатъчни корени, които се ползват за опора. Така конструкцията от тотална се превръща в субтотална.

- Частични протези

 

Зъбни пломби

- Днес зъбни пломби са повече от типичните метални пломби на нашата младеж.  Зъбни пломби са цветово съобразени с останалата част от зъбите си, за голяма усмивка. С появата на дентални композити, вашият стоматолог може да се използва палитра от най-фините оттенъци на зъб, за да пресъздаде естествените вариации в цвета на зъба, така че да се слива перфектно със своите съседи и да се усмихвате с увереност. Естетичната стоматология не само създава красиви усмивки и равни, бели предни зъби. Естетичната стоматология прилага най-новите разработени фотополимерни материали за възпроизвеждане свойствата на естествените зъби. Новите фотополимерни материали притежават подобни на естествените зъби физични свойства и оптични характеристики. Те изглеждат и се усещат като истински зъби и могат да извършват същите функции като Вашите естествени зъби.

Кореново лечение

- Лечение на коренови канали попада в областта на  ендодонтията, която се занимава с нерва или чувствителната вътрешната част на зъба.  Лечението на коренови канали, както и други свързани с ендодонтията процедури са помогнали на милиони пациенти преодоляването на лошото здраве на зъбите и често намаляване на болезнените проблеми.  С кореново лечение, вашият стоматолог премахва възпалените, заразените или некротични нерви от вътрешността на зъба си, като района внимателно се почиства и след това се поставяне на корена материал за запълване в основата, където нерва първоначално е бил. 

 

Получавай новини и промоции

Контакти

6100, Казанлък
ул. Цар Освободител 5
тел./факс: 0431 718 04
мобилен: 0888 714 519
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Skype: tkaragenska
Ние на картата

Scroll to Top